Naar een verhaal van Sjoerd Pleijsier

De ‘Roaring 20’s’: de wereld danst de Charleston. In Europese zalen en theaters klinken jazz, ‘chansons des Années Folles’ en het werk van Brecht en Weill. Het culturele leven bruist, in verdieping en frivoliteit. Terwijl de mensheid balanceert tussen het gloren van een Nieuwe Tijd en ‘Götterdämmerung’ van een beschaving. Een Salon in de natuur is het trefpunt van een gezelschap kunstenaars, schrijvers en een journalist. En dan… een moord!

Een speciaal gecreëerd openluchttheater in een duinvallei in Noordwijk is het natuurlijk decor voor Avondland. Een Moordgeschiedenis. Tien zinderende zomeravonden muziek, zang, dans en spel vervlochten met natuur en beeldende kunst. Waarbij de grenzen tussen jazz en klassiek worden verkend en verlegd door Michael Varekamps orkest Les Noctambules de Paris.

Een muzikale theaterbeleving naar een speciaal voor KunstKlank geschreven verhaal van acteur en tekstschrijver Sjoerd Pleijsier. Bij het grote publiek is hij vooral bekend van de TV-serie ‘Toen was geluk heel gewoon’. Deze zomer toont hij in Noordwijk een heel ander aspect van zijn veelzijdig talent.

Muziek uit jaren ’20 speelt in al haar diversiteit een hoofdrol in deze voorstelling. Herma van Piekeren, artistiek leider van KunstKlank, heeft voor het muzikaal concept haar klassieke krachten gebundeld met die van de bekende jazz-musicus Michael Varekamp. Varekamp werkte eerder met wereldberoemde musici als Oleta Adams en Scott Hamilton en stond o.a. op podia in Japan, Cuba en Mali. Speciaal voor Avondland deze zomer in Noordwijk.

De regie van de voorstelling berust bij Martine Zeeman. Samen met Herma van Piekeren heeft zij het afgelopen decennium met o.a. Vloed, Valle Tango, Carmen en Moby Dick een reputatie als locatietheatermaker in Noordwijk stevig verankerd.


22 t/m 31 augustus Piet Florisdal, Duindamseslag 8, Noordwijk
Routebeschrijving klik hier
Parkeren. Er is (beperkte) parkeergelegenheid op het P-terrein nabij het Piet Florisdal.
Kom met de fiets! (Indien enigszins mogelijk)
Er is een gratis bewaakte fietsenstalling.

Aanvang voorstelling 21.00 uur
Theaterterrein open voor picknick en voorspel v.a. 20.00 uur

Kleding

Sfeer en entourage van de ‘Roaring 20’s’ nog meer meebeleven?
Kom in kleding uit de dagen van die dolle tijd! Of iets wat daar op lijkt.
Geen verplichting, wel heel leuk.

Wij adviseren ook om altijd warme en regenkleding mee te nemen.


De (openlucht-)voorstelling gaat in principe altijd door. Mits weersomstandigheden geen gevaar opleveren voor publiek, cast en/of crew.


Entree € 22,50 / Scholieren & studenten* € 15,00

Kaartverkoop

Boekhandel van der Meer/Het Cultuurcafé
Vuurtorenplein 6-10 Noordwijk
&
via deze website

*Toegangsbewijzen scholieren en studenten voor iedereen t/m 18 jaar en voltijdsstudenten t/m 27 jaar. Identiteitsbewijs en/of collegekaart tonen bij entree.