Johannes Passion
Tussen schaduw en licht
30 en 31 maart 2015
i.s.m. Muziek in Jeroen
Ontwerp Natacha Hulsebosch

Bachs muzikale interpretaties van het lijdensverhaal van Christus zijn meesterwerken in de muziekgeschiedenis. Naast de meer bekende Matthäus Passion schreef hij de op de het evangelie van Johannes gebaseerde Johannes Passion. Muzikaal feller en directer ligt het accent van die compositie minder op het lijden van Christus en meer op de kracht van zijn persoonlijkheid en boodschap.
KunstKlank en Muziek in Jeroen presenteren deze Johannes Passion in een concert waarin verhaal en muziek door koor, solisten en orkest in een bijzondere (licht-)enscenering en omlijst door beeldende kunst tot leven worden gebracht.

Maandag 30 maart & Dinsdag 31 maart
Aanvang 20.00 uur
(einde ca 22.30 uur)
Oude Jeroenskerk
Voorstraat 44 Noordwijk

Entree
(incl. pauzedrankje)
€ 29,50 / Scholieren & studenten € 20,00*
'Hart voor Kunst'-kaarten € 50,00**

Kaartverkoop

Boekhandel van der Meer/Het Cultuurcafé
Vuurtorenplein 6-10 Noordwijk
&
via deze website


**Met de speciale 'Hart voor Kunst'- kaarten wil KunstKlank grote projecten zoals deze bijzondere uitvoering van de Johannes Passion voor een groot publiek betaalbaar en toegankelijk houden.
Als Kunst(-Klank)liefhebber die de kunsten een warm hart toedraagt én over de middelen beschikt om 'een extra duit in het zakje te doen' kunt u door het kopen van deze 'Hart voor Kunst'-kaarten eenvoudig uw bijdrage leveren. Zowel particulier als met uw bedrijf of organisatie. Vanzelfsprekend stellen wij daar graag iets tegenover:

  • vanaf 18.30 uur voorafgaand aan het concert in het nabijgelegen Theaterhuis (Voorstraat 14) een lichte versnapering en informele toelichting op het programma door de Noordwijkse componist en musicus Rens Tienstra
  • een drankje na afloop
  • gratis programmaboekje
  • speciale 'Hart voor Kunst'-plaatsen tijdens het concert
Er wordt een beperkt aantal van deze exclusieve kaarten in omloop gebracht.


* Toegangsbewijzen scholieren en studenten voor iedereen t/m 18 jaar en voltijdsstudenten t/m 27 jaar. Identiteitsbewijs en/of collegekaart tonen bij entree.

Voor actuele info volg ook
Deze KunstKlankuitvoering van de Johannes Passion wordt gerealiseerd in samenwerking met de stichting Muziek in Jeroen en is, naast afsluiting van het jubileumjaar, de apotheose van een maand vol 'passie'-activiteiten in Noordwijk. Voorafgaand aan Pasen wordt onder de noemer 'Passie van Noordwijk' door verschillende organisaties vanuit historisch, cultureel en religieus perspectief kunstzinnig inhoud gegeven aan het fenomeen 'passietijd'.Voor actuele info volg ook

Bij de realisering van de verschillende jubileumproducties werkt KunstKlank samen met veel andere culturele organisaties. O.a.: Dorine Holman, literaire en culturele activiteiten & evenementen – Genootschap "Oud Noordwijk" – Het Cultuurcafé - Kleijnkoor – Stichting Muziek in Jeroen - Maria Montessori Memoriejaar - Schilderfestival/Expozee – Vereniging voor Natuur- en Vogelbescherming Noordwijk – ZEEPaanZEE