KunstKlank Herdenkingsconcert

TOEN WERD HET DONKER...
KIND IN OORLOGSTIJD

Beeldontwerp Riet Simoen / Maris Media

TOEN WERD HET DONKER... Kind in oorlogstijd is een concert voor en over jong en oud ter herdenking van de Tweede Wereldoorlog. De Noordwijkse oorlogsgeschiedenis staat centraal in een muzikaal, beeldend en verhalend herdenkingsprogramma dat op één, drie en vier mei wordt uitgevoerd in de Oude Jeroenskerk in Noordwijk.

Gesamtkunstwerk
Muziek, liedteksten, fragmenten uit oorlogsverhalen van oudere Noordwijkers en historische beelden worden tijdens de concerten met elkaar vervlochten tot een muzikaal Gesamtkunstwerk.
Jonge solisten, verteller, koor en orkest voeren het publiek mee langs de oorlogsnacht van toen en verbinden die met de werkelijkheid van vandaag. Op muziek van onder meer Harry Bannink, Edward Elgar, Ēriks Ešenvalds, Friedrich Hollaender en Astor Piazzolla en met teksten van onder andere William Blake, Elvis Costello, Hans Dorrestijn en Willem Wilmink.

M.m.v.
Frans van Deursen – Verteller en zang
Nienke Latten & solisten Kleijnkoor - Zang
KunstKlankkoor
Nationaal Symfonisch Kamerorkest
Rens Tienstra – Arrangementen
Frans van Duijn – Interviews
Jaap de Vries en Doortje van Ginneken – Beeld
Wijnand van der Horst – Lichtontwerp
Maris Media – Grafische vormgeving
Herma van Piekeren - Artistieke leiding
Lees meer...

Vier concerten

Zondag 1 mei 20.30 uur
Dinsdag 3 mei 20.30 uur en 22.30 uur
Woensdag 4 mei 21.00 uur

Oude Jeroenskerk, Voorstraat 44, Noordwijk

Entree € 20,00

Scholieren & studenten € 12,50*

Hart voor Kunst-arrangement € 50,00**

Kaartverkoop
van der MEER/Het Cultuurcafé, De Keuvel 1, Noordwijk
&
Theater de Muze, Wantveld 2, Noordwijk


Voor online verkoop klik hier

NB: Kaarten voor studenten/scholieren en Hart voor Kunstkaarten zijn uitsluitend verkrijgbaar aan de kassa van de voorverkoopadressen.
*Toegangsbewijzen scholieren en studenten voor iedereen t/m 18 jaar en
voltijdsstudenten t/m 27 jaar. Identiteitsbewijs en/of collegekaart tonen bij entree.


Met een speciaal Hart voor Kunst-arrangement wil KunstKlank grote projecten zoals dit bijzondere Gesamtkunstwerk voor een groot publiek en voor jongeren betaalbaar en toegankelijk houden.

Als Kunst(-Klank)liefhebber die de kunsten een warm hart toedraagt én over de middelen beschikt om 'een extra duit in het zakje te doen' kunt u door het kopen van deze Hart voor Kunst -kaarten eenvoudig uw bijdrage leveren. Zowel particulier als met uw bedrijf of organisatie. Lees meer...

TOEN WERD HET DONKER…KIND IN OORLOGSTIJD

HERDENKINGSBOEK


Ter gelegenheid van het concert brengt KunstKlank het bijzondere herdenkingsboek Toen werd het donker...Kind in oorlogstijd uit.
Hierin heeft auteur en historicus Frans van Duijn vijftien interviews met oude Noordwijkers die als kind de oorlog beleefden opgetekend. Kinderen, die nu ongeveer net zo oud zijn als die ouderen tijdens de Tweede Wereldoorlog waren, konden alle vragen stellen over hoe het was om tijdens de oorlog en bezetting kind te zijn. Dat leverde vragen op als Wat was het vieste wat u heeft gegeten?, Heeft u Anne Frank weleens ontmoet? en Wanneer was uw eerste bom?. Al die vragen riepen een schat aan herinneringen en mooie verhalen op.
Lees meer...