Skip to content

KunstKlank heeft het afgelopen jaar geen grote productie kunnen maken als gevolg van de Corona richtlijnen. De bouw van het Bamboe Theater, wat normaal gesproken wekenlang een waardevolle dag invulling biedt voor onze trouwe vrijwilligers, werd geannuleerd. Door de samenwerking van afgelopen jaren met Stichting Calorama is de vrijwilligers gevraagd in plaats daarvan te helpen met het onderhoud op landgoed Calorama (tevens de locatie van zomervoorstellingen van KunstKlank). Dit is door deze groep vrijwilligers vanaf de lockdown in maart 2020 met zoveel enthousiasme opgepakt dat er enorm veel gebeurd is. Reden voor Stichting Calorama en KunstKlank om deze groep te nomineren voor de intiatiefprijs.

Vandaag, maandag 7 december, is het Nationale Vrijwilligersdag. Op initiatief van Stichting Welzijn en gemeente Noordwijk werd dat dit jaar online gevierd via een livestream.

Onze Tuingroep vrijwilligers hebben gewonnen! Ze hebben zich vanaf de lockdown met hart en ziel ingezet en geholpen bij al het onderhoud op landgoed Calorama. Er is sindsdien zó veel gedaan, zó veel werk verzet. Lieve vrijwilligers, gefeliciteerd, jullie hebben dit verdiend!

 

De werkzaamheden bestonden onder andere uit het zagen en kloven van een aantal gekapte bomen tot openhaardhout. Er is meer dan 50 kuub verwerkt! Er zijn containers vol kleefkruid en ander onkruid gewied. Voor de rozentuin, de sierperken rondom de villa, en het eiland met de duiventil (en de vijver) is ook veel aandacht geweest; er is uren werk in alles gaan zitten. Ook het water geven van heel veel nieuwe aanplant was in de samenwerkende handen van KunstKlank en Calorama. Onze vrijwilligers konden zo met elkaar in contact konden blijven en dat telt, want sociaal contact is onontbeerlijk in deze tijd.

Lieve vrijwilligers, bouwers van KunstKlank, houthakkers, wieders, rozentuinbeheerders, wij zijn trots op jullie, nogmaals: gefeliciteerd!

Wil je ook vrijwilliger worden? Kijk dan verder op onze site voor de mogelijkheden.

 

Back To Top
Zoeken