KunstKlank de Podcast is een unieke kans om meer te weten te komen over de wereld van theater, kunst en cultuur en om je te laten verrassen door de verhalen van de makers. Nieuwsgierig? Volg dan KunstKlank de Podcast en blijf op de hoogte!

Angelique van Haeften gaat om de week – vanaf 21 mei –  in gesprek met een van de makers achter de muzikale en theatrale kunstproducties van Kunstklank in Noordwijk.

Dus wil je een kijkje achter de schermen en wil je meer leren over locatietheater en de verhalen van de makers? Luister dan naar deze tweewekelijkse podcast. Je kunt je via Spotify abonneren op deze podcastserie.

Muziek in de podcasts

Tijdens deze podcasts hoor je geregeld muziek uit ‘Kol Nidrei’ van Max Bruch (1880). Dit werd in 2009 gespeeld tijdens de KunstKlank-productie STILSTAAN, HERDENKEN, BELEVEN.


Angelique van Haeften

Wie hoor je wanneer?

  • Aflevering 1: Herma van Piekeren
  • Aflevering 2: Judith de Haas
  • Volgende: Stijn van der Loo

AFLEVERING 1: HERMA VAN PIEKEREN

Wat is de charme van locatie-theater? Kan iedereen leren zingen? Is er genoeg waardering voor de podiumkunsten? Hoe voer je de casting uit? Heb je wel eens heel hard je neus gestoten?

Het zijn zomaar wat vragen die Angelique van Haeften stelt aan Herma van Piekeren, oprichter van Stichting KunstKlank Noordwijk.

Een van de antwoorden: Elke theatervoorstelling begint met een idee. Àlles is bedacht. Maar hoe en door wie?

AFLEVERING 2: JUDITH DE HAAS

‘Vooral blijven spelen!’ Dat is het advies van beeldend kunstenaar Judith de Haas, de gast in deze tweede aflevering van KunstKlank de Podcast.

Judith is kunst-coördinator bij KunstKlank Noordwijk. Ze vertelt over haar werkzaamheden als coördinator en wat er komt kijken bij het organiseren en begeleiden van kunstprojecten.

Ze deelt ook haar visie op het maken van kunst en de noodzaak om te spelen en te onderzoeken.