Skip to content

Wat we hebben als Kunstsector veel te bieden….. als je het maar wilt zien!

ALLES IS BEDACHT 2019 

Een ode aan de verbeeldingskracht
Script en regie: Ilke Paddenburg
Muziek: Reindier 

Ons Bamboe Theater werd voor de derde keer opgebouwd. Strandtheater-Bollentheater-Strandtheater en in 2020 zou het Bostheater aan de beurt zijn. We kunnen zoveel leren van de thematiek van de voorstelling van vorig jaar, wat een bevrijdend idee dat je van beeld kúnt en mág veranderen en nu zelfs móet aanpassen.

Ik kan me er niet aan onttrekken. ALLES IS BEDACHT is bijna een voorbode van ALLES IS VERANDERD. Deze crisis in 2020 hadden we toch niet kunnen bedenken een jaar geleden.
Daarom is het voor mijzelf zo goed terug te kijken, te archiveren, na te genieten en te leren van ervaringen, opnieuw kijken, beleven en daardoor het nú van 2020 aan durven passen.

Terugkijkend naar vorig seizoen vormt zich een melancholie, een verlangen naar het strand, naar de zee en alle weersomstandigheden die we meemaakten met en dicht bij elkaar, fysiek en mentaal. En.…. doorstonden! Met vallen en opstaan, verwachtingen bijstellend, het wiel uitvinden voor een uniek zomerproject aan zee. Want wát was bedacht? Álles was bedacht en werd met zo enorm veel liefde voorbereid en uitgevoerd.
Ilke Paddenburg ging de uitdaging aan als ‘artist in residence’. Een persoonlijk verhaal uitgewerkt vanuit intuïtie, professionaliteit en ambacht van maken. Dit leverde daadwerkelijk een noodzaak van maken op; herkenbaar maar ook zo nieuw! Samen met haar team creëerde ze de nieuwe KunstKlank voorstelling, waarvoor Reinier van Harten de bloedmooie muziek schreef.
Ook de samenwerking tussen Ilke en mijzelf, beiden in een nieuwe rol, elkaar opnieuw kunnen ontdekken en bekijken als theatermakers, vol passie voor ons vak.

Jong talent kreeg een podium, een ervaring in hun artistieke carrière. De cast bestond naast ervaren professionele spelers grotendeels uit jong studerend talent dat zich de komende jaren zal verbinden aan diverse artistieke gezelschappen in Nederland en daarbuiten. 

ALLES IS IN ONTWIKKELING
We nemen onszelf, makers en beleidmakers mee in processen van verandering en de zoektocht naar nieuwe verbindingen. Laten we er voor waken, ons actief inzetten, dat dit de komende jaren zal gaan lukken voor de nieuwe generatie professionals. 
Want we hebben als Kunstsector veel te bieden….. als je het maar wilt zien!

Liefs, Herma

Back To Top
Zoeken