Skip to content

Johannes Passion 2015

In de week voorafgaand aan Pasen wordt landelijk veel passiemuziek (o.a. de Matthäus) uitgevoerd. Voor veel orkesten was dit een groot gemis dit jaar, maar ook voor de actieve zanger of concertbezoeker. Een aantal koorleden van ons projectkoor zingt elk jaar in een de passionen door het land, daarom nu een terugblik op onze Johannes Passion in 2015. 

Mijn doel was een Johannes Passion te realiseren voor jong en oud(er) waarbij de kinderen een eigen invulling mochten geven aan een bijzonder geheel zodat ze later echt terug kunnen kijken op een bijzondere herinnering.
Twee avonden in de Oude Jeroenskerk met een bijzondere uitvoering samen met de koorkinderen en jongeren van 
Kleynkoor Academy, die meezongen in de in het Nederlands vertaalde Koralen. Tijdens koordelen en solistische stukken tekenden zij het verhaal en vooral wat ze voelden o.l.v. Greet Haasnoot van Atelier Zee, prachtig uitgelicht door Wijnand van der Horst.
Het koor beleefde het verhaal vanuit de positie van het volk, een samenwerking met 
Nick Fleuren om de opstellingen van het koor zo te choreograferen dat het koor écht dienst kon doen als mensen van een stad, inclusief afscheid van Jezus tijdens het schitterende “es ist volbracht” gezongen door Marjolein Niels. Inge Jongerman stelde een prachtig orkest met Anita Jongerman en Nationaal Symfonisch Kamerorkest.

Organisatorisch de start van een nieuwe dierbare samenwerking met Sylvia van Stijn-Beukers die gelijk twee projecten ging doen dat jaar en met wie we tot op de dag van vandaag nog steeds heerlijk samenwerken.

Voor foto’s van deze uitvoering kijk op ons Facebook fotoalbum Verborgen klanken 2020. Film: Elly van der Bent-Mennes

Liefs, Herma

Back To Top
Zoeken