
De meiweek is bij uitstek een week waarin wordt stilgestaan bij de wereld waarin wij leven. We herdenken niet alleen de Tweede Wereldoorlog maar juist ook de slachtoffers van vandaag. Voor alle generaties een persoonlijke ervaring.
In the midst of life we are in death……………….( Purcell, funeral sentences ).
In de projecten Stilstaan, Herdenken, Beleven probeerde KunstKlank deze belevingen door zang, muziek en kunst geïnspireerd op dit gegeven vorm te geven. Het zingen, luisteren en kijken maken de thematiek weer actueel in ieders gevoel. Het betrekken van jongeren in het geheel maakt duidelijk dat muziek en kunst universeel zijn.
In 2004 voerden we met koor solisten en orkest werken uit van Campra en Purcell. De uitgevoerde werken van Campra en Purcell stammen beide uit de barok. Campra en Purcell, levend en werkend in Frankrijk en Engeland, waren tijdgenoten. Beiden hadden ze een verbinding met hun koningshuis.
Kunst door drie generaties: Bas Haasnoot, Greet Haasnoot, Annelies en Chris Haasnoot.
Zij combineerden de zeggingskracht van de muziek met beeldende kunst. De samenwerking van drie generaties kunstenaars is symbolisch voor de verbondenheid van de generaties die voor mei-herdenkingsprojecten zo essentieel is. Bas maakte met zijn objecten van aangespoeld strandhout en papier een link naar een eeuwenoud gebruik in kustplaatsen om een bootje in de kerk te zetten ter bescherming van de mensen op zee.Greet maakte ‘afwrijfsels’ van oude grafstenen die in de St. Jeroenskerk aanwezig zijn en al honderden jaren geleden bedoeld zijn als troost en herinnering voor de nabestaanden. Hoe bijzonder om de graven van de kerk op een unieke manier te zien in afwrijfsels. Ze bestaan nog steeds en zijn aangekocht door de Oude Jeroenskerk en het Baalbergenfonds.
Chris exposeerde een kunstwerk dat hij in zijn moeders atelier gemaakt had.
Annelies maakte samen met haar vriendin bloemenmandala’s op de grond. Dorien v.d. Berg ondersteunde en adviseerde de kunstenaars.
Liefs, Herma