Skip to content

In deze meiweek staan we elke dag stil met mooie muziek bij de wereld waarin wij leven. We herdenken niet alleen de Tweede Wereldoorlog maar juist ook de slachtoffers van vandaag, voor alle generaties een persoonlijke ervaring.

In mei 2009 voerden we vijf maal Misa Tango uit. Een prachtig Argentijns episch stuk, dat we zelfs moesten aanschaffen om het uit te mogen voeren. Lef hadden we om het stuk aan te kopen en dit project te ontwikkelen. En toen….. wat een bijzonderheid deze gepassioneerde muziek te mogen zingen met een bevlogenheid die wij ons als Nederlandse zangers écht eigen moesten maken. Ook hier was kunst een groot onderdeel van het gevoel. Kunstenaars bijeengebracht binnen een prachtige expositie die ook overdag open was.

Wat mij zo is bijgebleven, is het huilende paardje met de rode tranen. Wies den Ouden was er weer bij om samen met Greet en Dorien de expositie tot een mooi geheel te maken. Silencio……. de witte kunst in combinatie met de vurige muziek van de bandoneon bespeeld door Martin de Ruiter en het Nationaal Symfonisch Kamerorkest. En dan….. Kol Nidrei met Jan Bastiaan Neven. Verliefd op die prachtige energie; als geen ander liet hij de cello zingen met het met Inge Jongerman als concertmeester.

Het is mij altijd bijgebleven als een van de mooiste intieme muzikale momenten.

Onvergetelijk!

Liefs, Herma

 

 

Back To Top
Zoeken