Skip to content


Verborgen Klanken 2006 | 2008 | 2010 | 2012
– 8 zomeravonden in juli en augustus, weer of geen weer. 

Een keer per twee jaar organiseerden we deze Verborgen Klanken om de rondleidingen in Noordwijk Binnen een verrassend accent mee te geven. Een fietstocht door een natuurgebied, met een verrassingsoptreden in het bos of op het water. Op stap met de gidsen van de Historische rondwandelingen, die historische informatie gaven en dan eindigden op een bijzondere locatie waar je als burger nóóit vanzelfsprekend binnen zou komen. 
Wat wél bekend was, waren de artiesten die die avond op zouden treden en vele stijlen zijn langsgekomen. Van klassiek tot jazz, kleinkunst en mini theatervoorstellingen in de openlucht of in privéhuizen of -tuinen. Artiesten uit binnen en buitenland kwamen voor ons optreden. Bijzondere ontmoetingen tussen artiesten en bewoners waar de voorstellingen werden uitgevoerd. In sommige gevallen contacten die uitgroeiden tot vriendschappen die nu nog steeds voortgezet worden. Oud-inwoners van Noordwijk die terugkwamen voor deze avonden, toeristen die op de dinsdagavonden een mooie avond meemaakten met elkaar.

Elke dinsdagavond werd beëindigd met koffie en meer bij Hotel Royal Noordwijk of Grand Hotel Huis ter Duin
Een hele bijzondere herinnering was ook de Franse avond in samenwerking met vereniging 
De Oude Dorpskern (Noordwijk Binnen), waar we naast naar Franse muziek luisteren keken naar een wedstrijd van het wereldkampioenschap voetbal. Of we die avond gewonnen hebben? Ik kan het me niet herinneren.

En die ene zwoele zomeravond toen het maar niet donker leek te worden. De hele dag hadden we al gerepeteerd in het water en ’s avonds zong Lotte Bovi met Rens Tienstra aan de piano. Marieke van der Lippe projecteerde beelden op de zingende verschijning in de vijver. We hebben de voorstelling twee keer gespeeld, in de schemer en voor de liefhebbers herhaald toen het echt donker werd rond 23.30. Onvergetelijk!

Foto’s uit deze tijd zijn te vinden in het fotoalbum Verborgen Klanken op de Facebookpagina van KunstKlank.

Liefs, Herma

Back To Top
Zoeken