Skip to content

Podium voor de toekomst

Bart Weijers

Bart in september begonnen aan zijn studie toetsen richting Pop in Haarlem.

Mijn naam is Bart Weijers. Ik ben 19 jaar oud en ik studeer momenteel aan het Conservatorium van Haarlem in de richting Pop, waar ik wordt opgeleid tot professioneel toetsenist. Op mijn 7e ben ik begonnen in de muziek als trompettist bij een muziekvereniging. Later ben ik gaan pianospelen, dit heb ik mijzelf aangeleerd via YouTube video’s en het internet. Daarnaast begon ik met zingen. Ik leerde dus al vroeg om zang en piano te combineren, iets wat ik vandaag de dag nog steeds veel gebruik. Toen ik 14 was heb ik deelgenomen aan het televisie- programma “The Voice Kids”. In deze periode heb ik erg veel geleerd op verschillende gebieden, zoals stage performance, zangtechniek etc. Ook heb ik hier meer zelfvertrouwen opgebouwd, wat mij de jaren daarna erg heeft geholpen in mijn muzikale carrière.

Zodra ik wist dat ik verder wilde in de muziek en dus auditie wilde gaan doen op verschillende conservatoria, ben ik op pianoles gegaan bij Sophie Anglionin in Den Haag om te werken aan mijn pianotechniek en om mij voor te bereiden op de audities. Ondertussen speelde ik al veel met verschillende bands op feesten en evenementen en zong ik samen met het St. Jeanne d’Arc orkest uit Noordwijkerhout.

In de zomer van 2016 nam ik deel aan mijn eerste KunstKlank project dat plaatsvond op het landgoed Calorama. Tijdens dit project heb ik de kans gekregen om met een voor mij totaal andere kant van muziek in aanmerking te komen. Daarnaast ben ik binnen dit project ook bezig geweest met dans, wat voor mij compleet nieuw was, maar wel erg leerzaam om eens te doen. Aangezien ik dit project erg leuk vond, volgde mijn tweede KunstKlank-project het jaar daarop, waar ik in aanraking kwam met opera, ook een compleet andere kant van muziek voor mij. Dat is wat ik als erg leerzaam heb ervaren aan KunstKlank projecten; in aanraking komen met bepaalde muzikale aspecten op professioneel gebied, waar je zelf niet snel aan zou kunnen komen.

Ook ben ik op mijn 17e bij het Kleynkoor begonnen om te werken aan mijn zangtechniek en het harmonisch samen zingen met anderen. Hier heb ik veel geleerd op zowel zang-, als muzikaal gebied.

Sinds ik in september 2018 ben begonnen op het Conservatorium, bestaat iedere week voor mij alleen nog maar uit muziek. Ik speel iedere dag veel en ben bezig met het schrijven van eigen werken om alles uit deze studie te halen. Muziek is immers mijn passie en daarom ben ik ook erg blij dat ik de kans krijg om van mijn passie mijn beroep te maken.

Bart is te volgen op https://www.instagram.com/bart.weijers/

Verder maakt hij – als zanger – net als Boris Weijers (drums) en Michiel Barendse (piano) deel uit van de Crazy House Collective.

Producties
2017 - Gestand Verlangen
Back To Top
Zoeken