Skip to content

Podium voor de toekomst

Delano Willemsen

Delano Willemsen heeft zijn opleiding gevolgd aan het Lucia Marthas Institstute fot Performing Art waar hij 2 bachelor-diploma’s (dans en dans-educatie) behaalde. Hij heeft daarnaast deelgenomen an enkele uitwisselingsprogramma’s onder meer in Engeland met de Guildford School of Acting in Surrey, in Zweden bij the Högskolan för Scen och Musik in Götheborg en in Duitsland met de Folkwang University in Essen.Ook heeft hij de kans gehad te werken met de choreografen Lloyd Culbreath en Valerie Pettiford van de Verdon Fosse Legacy.

Delano staat al sinds zijn 10e op het toneel. Hij speelde onder meer kinderrollen Ciske de Rat, Mary Poppins en Droomvlucht de Musical. Eenmaal volwassen geworden was hij in 2018 de jongste van de cast van de musical Mamma Mia! Hij vertolkte daarin de rol van Pepper. Als aanstormend talent zei hij destijds:

Dit blijven doen, dat is de droom.

Inmiddels is Delano te zien in de rol Flat-Top in de musical Starlight Express in Bochum, Duitsland. De musical draait daar in een speciaal ervoor gebouw theater en de cast laat zijn zang- en danskunsten zien op kunstschaatsen.

Delano maakt deel uit van de cast van VAAR Wel, de reis begint.

Beluister Delano’s drijfveren in Kunstklank de Podcast.

Delano is ook te volgen op https://www.instagram.com/delanooh/

Producties
2023 - VAAR WEL
Back To Top
Zoeken