Podium voor de toekomst

Ilke Paddenburg

Voor mij was KunstKlank mijn eerste ontmoeting met professionaliteit. KunstKlank maakt namelijk gebruik van zijn talentvolle Noordwijkers (geschoold of ongeschoold) en vult aan met professionals van buitenaf. Verschillende disciplines komen samen. Van muzikanten tot aan zangers, acteurs en dansers. Zodat er een ontmoeting ontstaat: een samenwerking van amateurs en professionals, die van elkaar kunnen leren. Van elkaars niveau en van elkaars discipline, maar ook van elkaars ambitie en tomeloze inzet. Het brengt mensen samen, die ondanks dat ze ergens anders vandaan komen hetzelfde doel hebben: het maken van een mooie theatervoorstelling. Nu is het jaren later en heb ik in 2011 mijn opleiding op de Arnhemse toneelschool succesvol afgerond en ben al een aantal jaren aan het spelen. Ik kijk er naar uit om weer eens mee te doen met KunstKlank. Nu met meer ervaring en vakbekwaamheid.

Over ALLES IS BEDACHT:

ALLES IS BEDACHT was een enorm avontuur, zowel inhoudelijk als productioneel. Een voorstelling met een nieuw geschreven tekst, nieuwe muziek, 5 acteurs, 4 bandleden, 10 ensembleleden en dat allemaal op een locatie die onderhevig is aan alle weersomstandigheden: het strand. Alles had daarom in al zijn grootsheid ook faliekant mis kunnen gaan. Maar door de enorme productionele ervaring van KunstKlank is dat nooit een gevaar geworden. Alles kreeg de juiste aandacht en begeleiding. Wat begon bij het schrijven van de aanvragen tot de uitvoering. Als maker ben ik in elk proces ondersteund. Er was altijd ruimte voor gesprek. Een juiste balans tussen openstaan voor
verandering en het inzetten van de reeds verworven capaciteiten. Deze bereidheid van KunstKlank is buitengewoon bijzonder. Een organisatie die overstroomt van betrokkenheid. Van het bestuur tot de talloze vrijwilligers. Dit had een gigantische uitstraling. Wij hebben dit niet alleen als creative team ervaren, ook voor het publiek was dit invoelbaar.

Producties