Skip to content

Podium voor de toekomst

Ilke Paddenburg

Voor mij was KunstKlank mijn eerste ontmoeting met professionaliteit. KunstKlank maakt namelijk gebruik van zijn talentvolle Noordwijkers (geschoold of ongeschoold) en vult aan met professionals van buitenaf. Verschillende disciplines komen samen. Van muzikanten tot aan zangers, acteurs en dansers. Zodat er een ontmoeting ontstaat: een samenwerking van amateurs en professionals, die van elkaar kunnen leren. Van elkaars niveau en van elkaars discipline, maar ook van elkaars ambitie en tomeloze inzet. Het brengt mensen samen, die ondanks dat ze ergens anders vandaan komen hetzelfde doel hebben: het maken van een mooie theatervoorstelling.

Nu is het jaren later en heb ik in 2011 mijn opleiding op de Arnhemse toneelschool succesvol afgerond en ben al een aantal jaren aan het spelen. Ik kijk er naar uit om weer eens mee te doen met KunstKlank. Nu met meer ervaring en vakbekwaamheid.

 

Ilke Paddenburg is in 2011 afgestudeerd aan de Arnhemse Toneelschool. Vanaf haar afstuderen treedt ze op in diverse producties en vanaf het seizoen 19|20 is zij vast lid van het ITA-ensemble. In seizoen 22|23 speelt ze in de première van Penthesilea (regie Eline Arbo) en in de reprises van De dokter, De uren, Judas, The damned en Age of rage. En eerder was zij bij ITA te zien in Flight 49, Freud, Kings of war en Romeinse tragedies.

Ilkes werk is niet onopgemerkt gebleven. In 2016 kreeg ze een Colombina van Nederlandse Vereniging van Schouwburg- en Concertgebouwdirecties voor de meest indrukwekkende vrouwelijke, ondersteunende acteursrol in Een Soort Hades bij Theater Utrecht. En in 2022 werd ze voor dezelfde prijs genomineerd voor haar rol in De dokter.
ook in 2022 werd ze genomineerd voor een Gouden Kalf voor de beste hoofdrol in de korte film Het kamp van Philip Huff

Ilke heeft ook zelf een theatrale productie gemaakt voor Kunstklank. Dat was Alles is bedacht in 2019.

Vanaf maart 2024 speelt Ilke de rol van Marie in de toneelbewerking De Wetten naar het boek van Connie Palmen.

‘Alles is bedacht’ was een enorm avontuur, zowel inhoudelijk als productioneel. Een voorstelling met nieuwe tekst, nieuwe muziek, 5 acteurs, 4 bandleden, 10 ensembleleden en dat allemaal op een locatie die onderhevig is aan alle weersomstandigheden: het strand. Alles had daarom in al zijn grootsheid ook faliekant mis kunnen gaan. Maar door de enorme productionele ervaring van KunstKlank is dat nooit een gevaar geworden.

Alles kreeg de juiste aandacht en begeleiding. Als maker ben ik in elk proces ondersteund. Er was altijd ruimte voor gesprek. Deze bereidheid van KunstKlank is buitengewoon bijzonder. Een organisatie die overstroomt van betrokkenheid.”

 

Producties
Back To Top
Zoeken