Skip to content

Podium voor de toekomst

Janne Kolpa

Janne Kolpa is (net) afgestudeerd in Muziektheater aan Fontys Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg. En meteen daarna speelt ze al mee in het ‘ensemble’ in de musical Les Miserables. Inmiddels is ze daarbij ook de eerste ‘cover’ voor de hoofdrol Éponine (gespeeld door Vajèn van den Bosch).

Al van jongs af aan was ik verknocht aan zingen, mijn liefde ging vooral uit naar musicals. Gelukkig werd ik aangenomen voor het Kleynkoor en mocht ik daarna doorstromen naar de Kleynkoor Academy. Hier is de basis gelegd om verder te gaan in dit vak en is ook mijn liefde geboren voor de Kleinkunst.

Naast de Kleynkoor Academy heb ik aan diverse Kunstklank-projecten meegedaan, als meewerkend artiest tot een jaar meehelpen achter te schermen bij de voorstelling Isadora (2018) . De grote projecten waaraan ik heb meegedaan zijn De Geheime Tuin, op het Landgoed Calorama (2016), en het Stabat Mater van Karl Jenkins, maar ook Hear my Voice in 2019 en in 2022 de Familievoorstelling 1,2,3… wie weg is blijft gezien.

Ik hoop dat er steeds weer een mooi KunstKlank project wordt georganiseerd waar ik dan graag aan mee zal doen. Met heel veel liefde kijk ik terug naar alle projecten waar ik aan heb deelgenomen.

Producties
2016 - Calorama - De Geheime Tuin2018 - Isadora2019 - Hear my Voice!
Back To Top
Zoeken