Skip to content

Podium voor de toekomst

Juul van Tol

Toen ik 3 jaar was, waren we op een camping in Limburg. En tot verbazing van mijn ouders besloot ik een groep kinderen – die heel veel ouder waren dan ik – bij elkaar te zetten op een bankje, en ik zong Poesje Mauw voor ze. En sindsdien ben ik niet gestopt met zingen en theater maken. De cd van de allereerste musical die ik ooit zag (Sister act) ken ik tot op de dag van vandaag nog steeds helemaal uit mijn hoofd en dat is nog maar het topje van de ijsberg!

In 2015 nam mijn moeder mij mee naar een voorstelling Minous van de lokale theaterschool Onstage Noordwijk. Na het zien van deze opvoering vroeg mijn moeder of ik dat misschien ook leuk vond om te doen. Natuurlijk vond ik dat leuk en nu zit ik daar al 9 jaar bij.
Daarnaast ben ik ook gaan spelen bij Theater Teylingen. Daar kan ik in producties niet alleen mijn acteren verder ontwikkelen maar ook dansen.

Zingen

Via Onstage kwam ik bij het Kinder Kleynkoor terecht waar ik vanaf 2016 elk jaar meezong met de zomerprojecten. En tegen de tijd dat ik op de middelbare school zat wist ik zeker dat mijn passie bij zang, muziek en theater lag.
Daarom ben ik bij de Kleynkoor Academy gaan zingen waar ik al snel in de doorstroomgroep terechtkwam. Met het Kleynkoor heb ik de mooiste voorstellingen gemaakt en zelfs in de Weense Staatsopera gezongen.

Dankzij Herma van Piekeren ben ik ook in aanraking gekomen met professionele producties van bijvoorbeeld KunstKlank (Vaar Wel) en Amare (Opera Maduro). En ook heb ik voor een andere hobby van mij video’s mogen maken voor het Kleynkoor Academy.

Ik ben van plan om Muziektheater en/of Theaterwetenschappen te gaan studeren als ik het gymnasium heb afgerond. Ik hoop daardoor nog meer mensen gelukkig te kunnen maken met de mooiste verhalen en voorstellingen.

Producties
2023 - VAAR WEL
Back To Top
Zoeken