Skip to content

Podium voor de toekomst

Koen Masteling

Koen Masteling is een klassieke tenor. Hij speelt onder meer in verschillende operaproducties, waaronder traditionele producties, maar ook veel nieuw geschreven werk. En daarnaast is hij solist bij concerten met repertoire dat reikt van oude muziek tot hedendaagse muziek.

Dit jaar (2023) zal Koen afstuderen aan de Master of Music aan het Conservatorium van Rotterdam (Codarts) waar hij studeert bij Marcel Reijans.
In Tilburg is hij cum laude afgestudeerd als Bachelor of Music zowel met zang als met spel als hoofdvak. Hij werd in Tilburg vocaal gecoacht door Harry Ruijl en kreeg spellessen van onder andere Marc Krone en Brigitte Odett.

De afgelopen jaren heeft Koen al veel werkervaring op mogen doen binnen het opera en oratorium-werkveld. Zo heeft hij kleine rollen gezongen bij operagezelschappen als Holland Opera en Opera Spanga (Carmen). Ook is hij solist geweest bij verschillende oratoria en opera/operette concerten met onder meer Philharmonie Noord en Domestica Rotterdam.

Ik heb Herma ooit ontmoet bij een bezoek aan de Nationale Opera. Ze heeft mij toen enthousiast gemaakt voor KunstKlank. Inmiddels heb ik aan twee geweldige projecten mee mogen doen bij KunstKlank. Ik was solist bij het Hear my voice project waar wij het Stabat Mater van Karl Jenkins uitvoerden. Bij het zomerproject Alles is bedacht zong ik mee in het ensemble. Als jonge klassieke zanger is dit een zeer mooi podium om mijzelf te ontwikkelen en te presenteren.

Koen maakt in mei 2024 ook deel uit van het ensemble zangers in de productie ADEM RUIMTE LICHT.

Koen is te volgen via: https://www.koenmasteling.com/

Producties
2019 - Alles is Bedacht2019 - Hear my Voice!
Back To Top
Zoeken