Skip to content

Podium voor de toekomst

Korneel Defrancq

Korneel Defrancq (Gent, 1996) studeerde in 2018 cum laude af aan Muziektheater Codarts Rotterdam. Defrancq is werkzaam als acteur in zowel Nederland als België. Zo speelde hij onder meer in de voorstelling De Wereldvergadering van Orkater op het Oerol Festival in 2018 en was hij te zien in Meiskes en Jongens van Deep Bridge in Antwerpen.

In het seizoen 2019/2020 was hij te zien in Fort Europa van Matzer Theaterproducties en ZOMERREIS 1.5 van Kunstklank.
In het seizoen 2022/2023 is hij te zien in de productie ‘Wat vreet er aan Donnie Druif’ waarin hij Donnie speelt. In 2022/2023 werkt hij ook mee aan het Theaterdiner van de Kleijnkoor Academy.

Ook is hij actief als acteur in korte films en spreekt vaak luisterboeken in.

Mijn allereerste ontmoeting met Kunstklank was de voorstelling Isadora. Ik kreeg de kans om een mooie voorstelling te maken met verschillende mensen uit het werkveld. Dit is dan ook waar Kunstklank voor mij voor staat; het samenbrengen van verschillende kunstdisciplines met jong en oud talent. Ik ben ontzettend blij dat ik na mijn afstuderen hier mijn eerste professionele voorstelling heb mogen spelen.

Ook achter de schermen werken de werknemers en de meer dan honderd vrijwilligers keihard aan de Kunstklank-producties! Ik hoop in de toekomst nog mooie voorstellingen te kunnen maken/spelen bij Kunstklank.

Korneel maakt in mei 2024 ook deel uit van het ensemble zangers in de productie ADEM RUIMTE LICHT.

Meer infomatie op https://www.korneeldefrancq.nl/

Foto: gemaakt door Jip Warmerdam

Producties
2018 - Isadora
Back To Top
Zoeken