Skip to content

Podium voor de toekomst

Maarten Krijger

Maarten Krijger is een bas-bariton, acteur en danser geboren en getogen in Noordwijk. In juni 2019 studeerde hij af van de opleiding Muziektheater Klassiek aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten. Daarna is hij als operazanger aan het werk gegaan

Maarten’s passie voor muziek, spel en dans begon al op jonge leeftijd, en toen hij op 11-jarige leeftijd zijn eerste hoofdrol speelde bij de plaatselijke musicalvereniging wist hij het zeker; ‘Ik wil artiest worden!’

Hij startte als folkloristisch danser bij Internationaal Dansensemble Paloina. Vijf jaar geleden werd hij toegelaten tot de opleiding Muziektheater Klassiek aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg, waar hij zich bekwaamde in klassieke zang, spel en dans en alles leert combineren tot  een nieuwe vorm van muziektheater.

Maarten heeft zangonderwijs gehad van Harry Ruijl, Miranda van Kralingen, Wilma Bierens en Edward Hoepelman. Daarnaast heeft hij masterclasses gevolgd bij onder andere Kurt Widmer, Ed Spanjaard, Axel Mendrok en Frank van Laecke.

In juni 2019 zong hij de hoofdrol in de kinderopera N.E.R.O bij zomeropera Alder Biesen. Hij was MC/presenter bij het Folkmoot Festival in de VS en als operazanger onderdeel van Wondergrond in Genk (Belgie).  Ook zong hij in To plant again op het Opera Forward Festival.

In KunstKlank’s PROLOOG WINTERREIS zong hij, begeleid door James Pollard, drie liederen voor ons uit Schuberts ‘Winterreise’. En in de WINTERREIS-voorstelling van maart 2020 zong Maarten in het kwartet. Met studiegenoten, onder wie Koen Masteling en Hansje van Welbergen (met wie hij ook in WINTERREIS zong), maakt hij deel uit van het Quis Novit Quartet.

In 2022 was Maarten één van de 10 kandidaten in het televisieprogramma ARIA van omroep MAX, waar hij streed om een plaats bij de Nationale Opera Studio. Hij zong hier verschillende bekende aria’s.

Mijn grootste droom is maker én uitvoerder worden van allerlei muziektheatervoorstellingen voor kinderen, oudere kinderen en volwassenen. Ik vind dat je als kind al in aanraking moet komen met een toegankelijke vorm van klassieke muziek, om het op latere leeftijd écht te kunnen waarderen.

Maarten houdt zich op dit moment bezig met het ontwikkelen van nieuwe educatieve voorstellingen voor kinderen van alle leeftijden!

Zie ook https://www.maarten-krijger.nl/

Producties
Back To Top
Zoeken