Skip to content

Podium voor de toekomst

Maarten van Wijk

Maarten van Wijk is klassieke bariton en producer. In 2021 heeft hij zijn opleiding Muziektheater Klassiek afgerond aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg.

Al sinds mijn jeugd ben ik bezig met muziek. Zo heb ik 11 jaar trompet gespeeld en 6  jaar in amateur-musicals opgetreden in Sassenheim. In die periode kwam ik er achter wat muziek voor mij betekent en dat ik van muziek mijn vak wilde maken.

De Kleynkoor Academy was de opstap richting de professionele wereld. Daar heb ik veel kansen gekregen om verder te groeien en kwam ik ook in aanraking met KunstKlank. Door de kansen die ik hier heb gekregen, heb ik mij kunnen ontwikkelen in de nieuwe richting die ik ben opgegaan: klassieke zang, acteren en produceren. Het heeft mij de mogelijkheid geboden om meters te maken in het vak en zo te groeien tot jonge professional.

Eerder speelde ik al bij KunstKlank in de voorstellingen Gestrand Verlangen, Hear my voice, Alles is bedacht en De Nieuwe Wereld.
Tijdens en na mijn opleiding in Tilburg heb ik ook in verschillende andere producties gespeeld van bijvoorbeeld Opera Spanga.

Op dit moment werk ik met veel plezier als producer en muzieksamensteller bij NPO Klassiek voor De Muziekfabriek van AVROTROS en Voor de dag van BNNVARA. Kortom: iedere dag ben ik bezig met mijn liefde voor de klassieke muziek, zowel als zanger en acteur in producties en als producer van programma’s.

Maarten maakt in mei 2024 ook deel uit van het ensemble zangers in de productie ADEM RUIMTE LICHT.

Producties
2017 - Gestand Verlangen2019 - Alles is Bedacht2019 - Hear my Voice!2021 - VOOR DE SLAAP
Back To Top
Zoeken