Podium voor de toekomst

Maarten van Wijk

Ik ben Maarten van Wijk, klassieke bariton en producer. In 2021 heb ik mijn opleiding Muziektheater Klassiek afgerond aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg.

Al sinds mijn jeugd ben ik bezig met muziek. Zo heb ik elf jaar trompet gespeeld en zes jaar in amateur musicals opgetreden in Sassenheim. In die periode kwam ik erachter wat muziek voor mij betekent en dat ik van muziek mijn vak wilde maken. De Kleynkoor Academy was de opstap richting de professionele wereld. Daar heb ik veel kansen gekregen om verder te groeien en kwam ik ook in aanraking met KunstKlank. Door de kansen die ik hier heb gekregen, heb ik mij kunnen ontwikkelen in de nieuwe richting die ik ben opgegaan: klassieke zang, acteren en produceren. Het heeft mij de mogelijkheid geboden om meters te maken in het vak en zo te groeien tot jonge professional.

Eerder speelde ik al bij KunstKlank in de voorstellingen Gestrand Verlangen, Hear my voice en Alles is bedacht. Tijdens en na mijn opleiding in Tilburg heb ik ook in verschillende andere producties gespeeld van bijvoorbeeld Opera Spanga. Daarnaast werk ik ook met veel plezier als producer bij NPO Radio 4 voor verschillende programma’s van Omroep MAX en AVROTROS. Kortom: iedere dag ben ik bezig met mijn liefde voor de klassieke muziek, zowel als zanger en acteur in producties en als producer van programma’s.

 

Producties
2017 - Gestand Verlangen2019 - Alles is Bedacht2019 - Hear my Voice!2021 - VOOR DE SLAAP