Skip to content

Podium voor de toekomst

Nienke Latten

Nienke Latten is geboren in Voorburg. Als kind zong ze de hele dag door en ze wilde al snel graag zangeres worden. Rond haar 12de kreeg ze interesse voor musicals. Toen ze voor het eerst een musical zag was ze meteen verkocht. De combinatie van de 3 disciplines – zingen, dansen en acteren – dat wilde zij ook!

Vanaf haar 12e tot haar 16e sloot ze zich bij verschillende musical groepen aan. Ze nam dans – en zanglessen en werd lid van de Kleynkoor Academy in Noordwijk. Als 17-jarig meisje werd ze aangenomen op Fontys Hogeschool voor de Kunsten. Voor haar eindexamen Muziektheater moest zij een eigen voorstelling maken waarvoor ze een 9,5 kreeg.

In het eerste jaar na haar eindexamen kreeg ze de hoofdrol – prinses Tessa – in De gelaarsde kat en toerde mee door Nederland en België. Ze heeft ook de rol van Maria gezongen in de concertversie van West side Story in 2017 en 2018.

Van 2018 tot 2021 speelde Nienke de rol van Princess Jasmin in Disney’s Aladdin in Hamburg en Stuttgart. In2021/2022 verhuisde ze terug naar Nederland om de hoofdrol – Prinses Mira – in de nieuwe musical ONE te spelen.
Van september 2022 tot eind 2023 speelt ze de rol van Ich in de productie Rebecca in Wenen.
Vanaf eind mei 2024 vertolkt Nienke de rol van Anna (naast Vajèn van den Bosch als Elsa) in de musical Frozen in Scheveningen.

Nienke is ook uitgebreid te beluisteren op KunstKlank de Podcast.

Verder is Nienke te vinden op:

Producties
2014 - Stil
Back To Top
Zoeken