Skip to content

Podium voor de toekomst

Noortje Herlaar

Noortje Herlaar (Vlaardingen, 1985) is actrice, zangeres en musicalster. Ze speelde al in vele grote producties, zoals Mary PoppinsDirty DancingSaturday Night Fever en Lazarus.

Ze was als kind al dol op dans en muziek en volgde op haar negende al lessen aan de Dansacademie in Rotterdam. Tijdens haar schooltijd (gymnasium) deed ze vaak mee aan theaterproducties, zowel op school als bij de Rotterdamse Jeugdtheaterschool.

Na  de middelbare school ging ze naar Muziektheateracademie van het Rotterdams Conservatorium, ook wel bekend als Codarts. Met haar afstudeerproject La Vie en Rose stond ze onder meer in het Amsterdamse Comedy Theater.

In 2013 stond ze in een Kunstklank-productie: Onderstroom.

Als ik aan KunstKlank denk  dan krijg ik vlinders in m’n buik. Theater op het strand, opera in de duinen en een requiem in Huis Ter Duin. Voor mij is het dé plek geweest om onder professionele vleugels alles uit te mogen proberen. Het creatieve team was altijd warm en inspirerend, maar streng wat betreft de hoge kwaliteit.

Ik wilde niks liever! Ik wilde zoeken naar waar mijn eigen grenzen lagen. Gestimuleerd worden om nog meer te durven. En dan alle talenten samen laten komen. Het wordt niet veel mooier dan dat.

Na het afstuderen belandde de Noortje bij Theater Terra en speelde in de toneelbewerking van Matroos in de doos. Haar acteerprestaties bezorgde haar een plek in de cast van musical Dirty Dancing. In 2009 vertolkte ze de hoofdrol in de musical  Urinetown, waarin ze samen speelde met Jamai Loman, René van Kooten en Suzan Seegers.

Een jaar later kwam ze in als winnares uit de bus bij haar deelname aan het tv-programma Op zoek naar Mary Poppins. Het leverde haar de hoofdrol op in de musical Mary Poppins, die werd opgevoerd in het Circustheater in Scheveningen. In 2012 stond ze op de planken in de swingende musical Saturday Night Fever. Een in 2019 had ze de hoofdrol in de internationale musicalproductie Lazarus over David Bowie.

Verder was Noortje op televisie onder meer te zien in Moeder, ik wil bij de revue (genomineerd voor een Gouden Kalf), RamsesB.A.B.S. en Zuidas.
En ze schitterde in films als Knielen in een bed violen
The Hitman’s Bodyguard en Kapsalon Romy. In 2021 speelt ze in Toen Ik Je Zag, een film over de relatie tussen acteurskoppel Isa Hoes en Anthonie Kamerling

Noortje werkt ook als stemactrice in verschillende tekenfilms en series. En nog een leuk uitstapje: In 2020 deed ze  mee aan het RTL 4-programma The Masked Singer waarin zij te zien was als Vos. Ze haalde de finale en eindigde op de tweede plek.

Zij heeft sinds 2015 een relatie met acteur Barry Atsma; samen hebben ze 2 dochters.

Meer over Noortje vind je op: https://www.theater.nl/artiesten/noortje-herlaar/

Producties
2003 - Onderstroom
Back To Top
Zoeken