Podium voor de toekomst

Rhodé Tavenier

Rhodé Tavenier (1995, Leiden) is freelance grafisch vormgeefster en kunstenares en werkt tussen Nederland en Letland. In 2019 is zij afgestudeerd van de KABK te Den Haag met het werk “Polarity Of Possessions”.

Door het creëren van boeken, posters, video’s, collages, assemblages, schrijfsels en foto’s interpreteert zij de wereld om haar heen. Haar werk is puur, poëtisch en intuïtief. Ambacht speelt ook een belangrijke rol, vaak in samenwerking met haar vader Daniël Tavenier. 

Te midden van kunst en muziek groeide Rhodé op aan de Bronckhorststraat, waar Herma toentertijd een woning huurde. Een passie voor beeldcreatie vloeide voort uit een liefde voor piano en zang. Na haar afstuderen kwam Rhodé weer in contact met Herma en voor het jaar 2021 zal er samen met haar vader Daniël gewerkt worden aan de beeldende vormgeving van de nieuwe KunstKlank productie voor komende zomer.

Het meest recente lokale kunstproject van Rhodé was in 2020 als deelneemster aan het Broeikaseffect tussen de bloemenvelden in Noordwijk.

Producties