Skip to content

Podium voor de toekomst

Rhodé Tavenier

Rhodé Tavenier (1995, Leiden) is freelance grafisch vormgeefster en kunstenares en werkt tussen Nederland en Letland. In 2019 is zij afgestudeerd van de KABK te Den Haag met het werk “Polarity Of Possessions”.

Te midden van kunst en muziek groeide Rhodé op aan de Bronckhorststraat, waar Herma van Piekeren (Kunstklank) destijds een woning huurde. Na haar afstuderen kwam Rhodé weer in contact met Herma en sinds 2020 is ze grafisch vormgeefster voor Kunstklank en heeft daarvoor de beeldende vormgeving van de nieuwe KunstKlank-producties van 2021, 2022 en 2023 verzorgd, zoals De Nieuwe Wereld en Onderweg naar Vaarwel.

Rhodé  heeft een passie voor beeldcreatie die is voortgevloeid uit een liefde voor piano en zang. Door het creëren van boeken, posters, video’s, collages, assemblages, schrijfsels en foto’s interpreteert zij de wereld om haar heen.
Haar werk is puur, poëtisch en intuïtief. Ambacht speelt ook een belangrijke rol, vaak in samenwerking met haar vader Daniël Tavenier. 

Ze is met haar vader Daniël Tavenier en met Peter Minnee mede-oprichter van De Rode Schuur, een broedplaats voor Kunst & Ambacht.

Rhodé  heeft verder meegewerkt aan diverse Kunstroutes in Noordwijk en tentoonstellingen. Een lokaal kunstproject van Rhodé was in 2020 als deelneemster aan het Broeikaseffect tussen de bloemenvelden in Noordwijk.

Zij is inmiddels ook vaste grafisch vormgever bij Kunstklank.

https://rhodetavenier.com/

 

Producties
Back To Top
Zoeken