Skip to content

Podium voor de toekomst

Roman Brasser

Roman Brasser (1994) is in 2017 afgestudeerd aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten/Academie voor Theater en Dans. Na zijn opleiding speelde Roman onder meer in Ciske de Rat van Stage Entertainment (2008), A Chorus Line van De Graaf & Cornelissen Entertainment (2017), De Alex Klaasen Revue – Showponies I & II van More Theaterproducties (2018/2019 en 2019/2020), Spring Awakening van Igor Cugat (2022), OustFaust van Het Nationale Theater (2022).,

Op tv was hij onder meer te zien in de films en series Spangas de CampusPetticoatGet Lost en Walibi.

Ook heeft hij als choreograaf gewerkt bij onder meer Wat vreet er aan Donnie Druif van MaxTak, De Wondersokken van de Koningsdochter van Werkplaats Walhalla, De Schippers van de Kameleon van Homemade productions, Single Camping van Bos Theaterproducties en The Bridges of Madison County van OpusOne.

In februari 2019 ging hij in première met zijn solovoorstelling YOURS, zijn debuut als theatermaker.

Vanaf mei tot en met december 2023 speelt Roman de (hoofd)rol Tamino naast Sofia Ferri (Pamina) in de radicale bewerking van regisseur Theu Boermans en Frans van Deursen van Mozarts Zauberflӧte – the next generation. Deze opwindende en actuele tragikomedie van de Theateralliantie in samenwerking met OPERA2DAY wordt uitgevoerd met live koor en orkest en – net zoals in de eerste uitvoeringen in Mozarts tijd – een mix van acteurs en zangers.

En hij viel geregeld in de prijzen. Hij werd ‘Dancer of the decade’bij de BroadwayWorld Netherlands Awards (2021), hij won de Poelifinario (cabaretprijs)voor Showponies II (2021) en kreeg een nominatie voor diezelfde prijs voor Showponies I (2018).

Ik sta te springen om te beginnen bij KunstKlank en kijk er vooral naar uit om op locatie te gaan werken. Om te ontdekken wat de ruimte en de natuur te bieden heeft en toevoegt aan het verhaal. En wat een mooie uitdaging om zowel als speler en als choreograaf verbonden te zijn aan deze productie! Tot in het spelbos!

Roman maakte deel uit van de cast van de KunstKlank-voorstelling VAAR WEL, de reis begint van 29 augustus tot en met 7 september 2023. En in mei 2024 maakt Roman ook deel uit van het ensemble zangers in de productie ADEM RUIMTE LICHT.

Roman is te volgen via zijn website: https://romanbrasser.com/

Producties
2023 - VAAR WEL
Back To Top
Zoeken