Skip to content

Podium voor de toekomst

Simon Boer

Simon Boer is in 2018 afgestudeerd aan de ArtEZ Toneelschool. Hij is acteur, maker, vormgever, beelddenker en allesdoener en heeft een voorliefde voor techniek, games en discipline-overschrijdend theater – het liefst in combinatie met elkaar.

Hij heeft een voorliefde voor techniek, games en discipline-overschrijdend theater; het liefst in combinatie met elkaar. Dat doet hij in Simons Lab, het afsluitende project van een onderzoekstraject dat Boer de afgelopen 2  jaar onder de vleugels van de Veenfabriek volgde.

Samen met collega-theatermaker Stefan Hendrikx onderzoekt hij op de zolder van de Veenfabriek aan de hand van een ge-3D-printe rode knop op welke manieren de toeschouwer echt invloed kan uitoefenen op de theatrale ruimte of het verloop van een voorstelling. Het is hem te doen om échte interactie, dus zonder (heimelijke) tussenkomst van technici ter plaatse.

Simon giet deze presentatie in een vrolijk-sullig videoverslag vol (zelf)spot en flauwige terzijdes tussen techniekleek en computernerd.

Als gastmaker werd ik in de zomer van 2016 bij KunstKlank warm onthaald, en heb ik direct de kans en al het vertrouwen gekregen om op locatie een eigen kindervoorstelling te maken. Vanuit mijn opleiding tot acteur aan de Toneelschool in Arnhem bood dit zeer vruchtbare ruimte om mijn artistieke ambities in de praktijk te onderzoeken.

Als buitenstaander heb ik de organisatie van KunstKlank met bewondering gade geslagen; van het grote loyale netwerk aan vrijwilligers tot de bevlogenheid van het artistieke team dat met beperkte middelen grootse dingen weet neer te zetten. Het is een wonderlijk en hoopvol gegeven dat ŽŽéén stichting zo’n impact op de regio kan hebben, en middels kunst een verbindende rol weet te spelen.

Simon is te volgen op:

https://www.instagram.com/nietsimon/

Producties
2016 - Calorama - De Geheime Tuin2017 - Gestand Verlangen
Back To Top
Zoeken