Podium voor de toekomst

Wim Verschuren
Wim Verschuren (1997) studeert bij de Belgische meesterpianist Stéphane de May aan het conservatorium van Rotterdam. Op 7-jarige leeftijd begon hij met pianolessen en vervolgde op 12-jarige leeftijd zijn pianostudie bij de Russische pianiste Kamilla Bystrova, docente van de Jong Talentenklas van het Koninklijk Conservatorium in Den Haag.
Wim was in 2013 finalist van het Prinses Christina Concours in Rotterdam en prijswinnaar bij het prestigieuze YPF concours in Amsterdam. In 2015 won Wim tijdens het FestiVal d’Anniviers in Zwitserland de eerste prijs en werd hij laureaat van de stichting Classic Young Masters. Tijdens de finale van Vught Klassiek (2018) won hij de eerste prijs, publieksprijs en persprijs.
Naast soloconcerten treedt Verschuren ook op als solist met orkest. In 2017, ter gelegenheid van het Nieuwjaarsconcert in Noordwijk, voerde hij samen met harmoniekapel “Crescendo” het imposante pianoconcert in a-klein van Edvard Grieg uit. In 2019 voerde hij met het Orkest van Utrecht en het Serenata Symphony Orchestra viermaal het befaamde derde pianoconcert van Beethoven uit.
Producties