Skip to content

Podium voor de toekomst

Wim Verschuren

Wim Verschuren (1997) studeert bij de Belgische meesterpianist Stéphane de May aan het conservatorium van Rotterdam. Op 7-jarige leeftijd begon hij met pianolessen en vervolgde op 12-jarige leeftijd zijn pianostudie bij de Russische pianiste Kamilla Bystrova, docente van de Jong Talentenklas van het Koninklijk Conservatorium in Den Haag.

Wim was in 2013 finalist van het Prinses Christina Concours in Rotterdam en prijswinnaar bij het prestigieuze YPF concours in Amsterdam. In 2015 won Wim tijdens het FestiVal d’Anniviers in Zwitserland de eerste prijs en werd hij laureaat van de stichting Classic Young Masters. Tijdens de finale van Vught Klassiek (2018) won hij de eerste prijs, publieksprijs en persprijs.

Naast soloconcerten treedt Verschuren ook op als solist met orkest. Hij soleerde onder andere met het Orkest van Utrecht tijdens de uitvoering van het Carnaval des Animaux van Saint-Saëns (2014).
In 2019 voerde hij met het Orkest van Utrecht en het Serenata Symphony Orchestra viermaal het befaamde 3e pianoconcert van Beethoven uit.
In 2022 soleerde hij met de Wageningse Studenten Koor en Orkest Vereniging tijdens twee uitvoeringen van het pianoconcert van Grieg.

Naast concerten is hij sinds 2021 ook Artistiek Directeur van de stichting Vrienden van de Kleine Kerk Voorhout.

Wim is te volgen via: https://www.wimverschuren.com/

Producties
Back To Top
Zoeken