Skip to content
Maarten Krijger – Kwartet

Maarten Krijger is een bas-bariton, acteur en danser geboren en getogen in Noordwijk. In juni 2019 studeerde hij af van de opleiding Muziektheater Klassiek aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten. Maartens passie voor muziek, spel en dans begon al op jonge leeftijd, en toen hij op 11-jarige leeftijd zijn eerste hoofdrol speelde bij de plaatselijke musicalvereniging wist hij het zeker; ‘Ik wil artiest worden!’

Hij startte als folkloristisch danser bij Internationaal Dansensemble Paloina. Vijf jaar geleden werd hij toegelaten tot de opleiding Muziektheater Klassiek aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg, waar hij zich bekwaamde in klassieke zang, spel en dans en alles leert combineren tot  een nieuwe vorm van muziektheater. Maarten heeft zangonderwijs gehad van Harry Ruijl, Miranda van Kralingen, Wilma Bierens en Edward Hoepelman. Daarnaast heeft hij masterclasses gevolgd bij o.a. Kurt Widmer, Ed Spanjaard, Axel Mendrok en Frank van Laecke. 

In juni 2019 zong hij de hoofdrol in de kinderopera N.E.R.O bij zomeropera Alder Biesen. Hij was MC/ presenter bij het Folkmoot Festival in de VS, en als operazanger onderdeel van ‘Wondergrond’ in Genk (Belgie).  Ook zong hij in ‘To plant again’ op het Opera Forward Festival. In KunstKlank’s PROLOOG WINTERREIS zong hij, begeleid door James Pollard, al drie liederen voor ons uit Schuberts ‘Winterreise’. 

Met studiegenoten,waaronder Hansje, maakt hij  deel uit van het Quis Novit Quartet; er is nét een eerste eigen voorstelling,  “A work in progress”.

Back To Top
Zoeken