Skip to content
Merel van Hoek

Merel van Hoek

Isadora Duncan….Wie was die mysterieuze vrouw?

In de komende weken stellen wij ons creatieve team voor; het team dat al een aantal maanden bezig is om het leven van Isadora zichtbaar te maken in het Bamboe theater Noordwijk komende zomer. Merel van Hoek is verantwoordelijk voor de muziek in de voorstelling. Ze is gitarist en componist én bandleider van haar eigen band, VanHoek (www.vanhoekmusic.com) “Publiek met een warm geïnspireerd gevoel naar huis laten gaan, dat is wat ik wil.”
En door hen leren we ook Isadora steeds beter kennen!

Merel is afgestudeerd aan het koninklijk conservatorium in Den Haag stond ze met haar band al in diverse voorprogramma’s waaronder IDENTIKIT. Dit jaar is de band geselecteerd voor de Grote Prijs van Nederland en in november 2018 komt de eerste CD uit.
”Je publiek met een warm geïnspireerd gevoel naar huis laten gaan, dat is wat ik wil.”

Merel van Hoek is verantwoordelijk voor de muziek van Isadora. Met Rens Tienstra bewerkt ze stukken speciaal voor de voorstelling. Ook horen we eigen nummers van VanHoek. Er wordt samen gecreëerd, ieder heeft er zijn aandeel in. Er zijn vindt Merel, veel ideeën en die moeten uiteindelijk allemaal een mooie plek krijgen in de voorstelling

Waar Isadora leefde voor dans, wat is jouw passie?
Tevreden ben je pas als er een magisch moment ontstaat. Als alle onderdelen van de voorstelling elkaar alleen maar versterken en dat je je helemaal in het moment hebt gevoeld samen met degenen die de voorstelling opvoeren komt bij mij dat gevoel. Ik hoop dat we dat kunnen bereiken met elkaar!

Wat wil je dat het publiek mee naar huis neemt?
Je publiek met een warm geïnspireerd gevoel naar huis laten gaan, dat is wat ik wil. Als alle onderdelen van de voorstelling elkaar alleen maar versterken en dat je je helemaal in het moment hebt gevoeld, samen met degenen die de voorstelling opvoeren, dan komt bij mij dat magische geweldige gevoel. Ik hoop dat we dat kunnen bereiken met elkaar! Ik zou willen dat het publiek geïnspireerd naar huis gaat. De beste optredens waar ik bij ben geweest gaven mij dat gevoel. Dát wil ik bereiken.”

Isadora Duncan veranderde vastberaden haar wereld. En jij?
Ik probeer altijd een veranderaar van mijn eigen wereld te zijn, je blijven ontwikkelen, nieuwe muzikale dingen uitproberen en daardoor jezelf dwingen om niet stil te blijven zitten. Daarnaast hoop ik dat de nummers die ik schrijf iets toevoegen aan het bestaande muzikale landschap en daarin bepaalde grenzen die tussen muzikale genres bestaan te laten vervagen.

Wat is echt schoonheid voor jou?
Echte schoonheid is voor mij dat je helemaal op gaat in een bepaald moment van de kunst. Dit kan van alles zijn; muziek, theater, dans. Maar het gevoel wanneer je er in verdrinkt en echt één wordt met hetgeen waar je naar luistert, kijkt of maakt is voor mij echte schoonheid.

Back To Top
Zoeken