Skip to content
Reinier van Harten
Muziek & Compositie

Reinier van Harten (1991) wordt geboren in een dorpje aan de rand van de Biesbosch. Op jonge leeftijd leert hij piano- en gitaarspelen en niet veel later ook zingen en muziekschrijven. Tijdens zijn studie aan de Tilburgse Rockacademie ontstaat zijn eerste band: Puppa and the Clementines, een viermansformatie die theater en muziek versmelt tot een poppy hutspotje.
Wanneer Reinier verhuist naar Amsterdam vindt hij nieuwe inspiratie in het hoofdstedelijke nachtleven vol creatieve creaturen. Hij schrijft bijvoorbeeld over vrouwen die overdag een keurig leven leiden maar ’s nachts seksueel genot putten uit stiekeme fetisjen of over drag queens die floreren op undergroundfeestjes maar op straat vrezen voor hun veiligheid. Reinier wordt ook beïnvloed door de puurheid van Bob Dylan, het theatrale van Kate Bush en de melancholie van Björk.
Reinier studeert zang aan het Conservatorium van Amsterdam en geeft zangles. In de band REINDIER zingt hij en begeleidt hij zichzelf op gitaar, synthesizer en piano.

Luister hieronder naar een preview van de muziek van de voorstelling:

Back To Top
Zoeken