Skip to content
Maquette KunstKlank Mobiel Theater

Het Theater

Het Bamboe Theater Noordwijk is in 2017 ontworpen door Studio Akkerhuis, Parijs. In het ontwerp is uitgegaan van natuurlijke materialen die lichtgewicht en herbruikbaar zijn. Duurzaamheid staat voorop in dit ontwerp.

Het theater kan evolueren, door de unieke structuur is het mogelijk om het theater aan te passen aan verschillende voorstellingen en locaties. De opbouw wordt door een grote groep vrijwilligers uitgevoerd onder technische leiding van Tentech. De opbouw neemt twee weken in beslag. Het theater heeft maximaal 300 zitplaatsen.

Het theater is tot stand gekomen met subsidie van de gemeente Noordwijk en lokale sponsoren. Het locatietheater wordt jaarlijks ingezet voor de activiteiten van Stichting Kunstklank, gedurende 2017 tot en met 2020*. Daarnaast faciliteert Stichting KunstKlank de inzet van het theater voor overige culturele-, sport en toeristische evenementenorganisaties.

In 2017 was de primeur van het Bamboe Theater op het strand van Noordwijk met de voorstelling Gestrand Verlangen. In de zomer van 2018 speelde de productie ISADORA in het theater tussen de Noordwijkse bollenvelden.  Stichting Welzijn Noordwijk presenteerde hun publicatie ‘Leef! tijdens de zomerontmoeting voor vrijwilligers en relaties (3 juli 2018). De Schelp Memories organiseerde de herdenkingsbijeenkomst ‘Denken aan..” (16 juli 2018) in het theater. In 2019 was het theater voor het laatst terug te vinden op het strand van Noordwijk bij de voorstellingen ALLES IS BEDACHT.

*als gevolg van de beperkingen door COVID-19 kon het theater niet meer opgebouwd worden in 2020 en 2021 en hebben we in 2022 het bamboe theater ontmanteld.

Hoofdsponsoren

Back To Top
Zoeken