Skip to content
Aleksandra Popovska

Aleksandra Popovska is Nederlands-Macedonische zangeres, componist/improvisator, docent en onderzoeker afkomstig uit het voormalige Joegoslavië.
Ze is thuis in verschillende muzikale stijlen: wereld, hedendaags, pop en klassiek.
Ze heeft  samengewerkt met vele artiestsen, waaronder regisseurs, theatermakers, componisten, visuele artiesten en cohoreografen, uit meer dan 20 verschillende landen in verschillende rollen en artistieke contexten (podium, multimedia performances, live electronica, muziek voor film, animaties en voorstellingen voor jonge mensen). Ze heeft meer dan honderd uitvoeringen gegeven op verscheidene plaatsen, zoals bij het Rotterdamse Opera Festival, het Music Meeting Festival Nijmegen, Neuköllner Oper in Berlijn, Big Bang Festivals in Brussel en Lile, Warsaw Autmn, de Nationale Opera en Ballet van Macedonië, et cetera.
Aleksandra heeft een passie voor het werken in diverse culturele omgevingen en interdisciplinaire projecten. De instrumenten die zij beheerst zijn de stem, piano, traditionele fluiten van de Balkan, dulcimer en percussie.

Ze studeerde Zang, Compositie en Multimedia aan de University of Portsmouth, Engeland. Aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht behaalde ze het diploma European Master Media in Arts, Muziekproductie en Performance. In Skopje/ Macedonië heeft zij haar opleiding Muziekpedagogie en -theorie gedan aan de Muziek Faculteit van de  Ss. Cyril & Methodius Universiteit.
Van 2012 tot 2015 heeft zij gewerkt als hoofddocent zang en coordinator van de opleiding Populaire Muziek aan het conservatorium in Skopje, Macedonië.
Op dit moment werkt Aleksandra met meerdere koren in Den Haag.

In 2018 speelde Aleksandra mee in de KunstKlank productie “ISADORA”. Aleksandra speelde de rol van Mary, de vriendin van Isadora Duncan.

Back To Top
Zoeken