Skip to content
Marisa van Eyle
Moeder

Marisa van Eyle (1964) is een Nederlands toneel-, televisie- en filmactrice. Ze is vooral bekend van haar vele bijrollen in zowel televisie- als filmproducties.

Van Eyle studeerde aan de Toneelacademie Maastricht (afstudeerjaar 1988) en werkte vervolgens mee aan verschillende theaterproducties. Zo maakte ze lange tijd deel uit van theatergezelschap De Trust onder leiding van Theu Boermans. Ze was actief bij Het Toneel Speelt waarmee ze te zien was in onder meer de stukken Familie (2000) en Jozef in Egypte (2004). Ook speelde ze in De geschiedenis van de familie Avenier van Maria Goos dat in de periode 2005-2008 in verschillende Nederlandse theaters werd opgevoerd. Dit vierluik werd geregisseerd door Jaap Spijkers en vertelde het verhaal over de familie Avenier in een tijdsbestek van vijftig jaar; acteurs als Gijs Scholten van Aschat, Peter Blok, Carine Crutzen en Tjitske Reidinga speelden er in mee. Marisa is nu freelancer, met betrekkingen o.a. bij Orkater, NUHR, Senf, DeLa Mar, Oostpool, Bellevue, Soldaat van Oranje, Stage Entertainment.

Naast toneel is Van Eyle ook in films en op televisie te zien. Zo speelde ze in de films Kracht (1990), 1000 Rosen (1994), Abeltje (1999), Zwartboek (2006) van Paul Verhoeven en Alles is Liefde (2007) van Joram Lürsen, als de tegenspeelster van Prins Valentijn (Jeroen Spitzenberger). Verder had ze rollen in series als Kinderen geen bezwaar, IC, De Daltons, de jongensjaren en Keyzer & De Boer Advocaten

Back To Top
Zoeken